Draglineschotten Azobé

Draglineschotten Azobé

Draglineschotten kunnen vervaardigd worden uit diverse houtsoorten. De bekendste en meest voorkomende houtsoort is Azobé. De keuze voor Azobé zit hem in de hardheid en duurzaamheid van het hout. Draglineschotten moeten draagkrachtig zijn, gezien de toepassingen waar ze voor gebruikt worden (zeker als dat zwaarder werk betreft zoals kraanbanen, overkluizingen, drukverdeling, waarbij de draglineschotten worden ingezet voor heistellingenkranen.

Wat is Azobé?

Azobéhout is afkomstig uit Midden- en West-Afrika. Azobé staat bekend als een zeer harde houtsoort. Dit type hout wordt bovendien gekenmerkt door haar duurzaamheid. Beide kenmerken zorgen ervoor dat Azobé bij uitstek geschikt is voor de doelstellingen van draglineschotten.

Deels of 100% Azobé

Draglineschotten kunnen geheel of enkel ten dele bestaan uit Azobéhout. De 100% Azobéschotten bestaan logischerwijs geheel uit dit type hout. De andere variant bestaan slechts ten dele uit Azobéhout. Bij dat type draglineschot bestaan enkel de kantbalken uit Azobéhout en zijn de binnenbalken vervaardigd uit een goedkopere houtsoort. De prijs ligt daardoor lager, maar uiteraard zijn de kwaliteit en draagkracht ook iets minder. Het scheelt wel in de kosten, waardoor (afhankelijk van het doel van de draglineschotten) de keuze voor het type draglineschot wordt afgestemd op de situatie/gewenste toepassing.

Prijzen van Azobé-draglineschotten vergelijken

Via onderstaand formulier vergelijkt u diverse aanbieders van Azobé-draglineschotten. Vul uw wensen in en ontvang op korte termijn diverse offertes op maat van leveranciers van draglineschotten.


Omschrijving wensen

Aanvullende informatie

Uw bedrijfsgegevens