Draglineschotten dikte

Draglineschotten dikte

De dikte van draglineschotten is meestal afhankelijk van de lengte. In de regel geldt dat hoe langer een draglineschot is, des te dikker het hout is. Dat is ook logisch, want een langer schot moet natuurlijk dezelfde draagkracht op kunnen brengen als een minder lang schot. Veelvoorkomende diktes zijn 15 cm, 20 cm en 25 cm. De minder lange draglineschotten (6, 7 en 8 meter) zijn meestal in diverse diktes te verkrijgen. De echt lange draglineschotten (van 10 meter en 12 meter) zijn enkel in minimaal 20 of 25 cm te verkrijgen.

Optioneel stalen frame

Draglineschotten kunnen ook voorzien zijn van een stalen frame. Het frame zorgt voor extra draagkracht. De toevoeging van een stalen frame is enkel nodig als de draglineschotten gebruikt gaan worden voor het dragen van zware kranen en ander zwaar materieel. Anders volstaat een draglineschot zonder metalen omhulsel.

Dikte bepalen

Als u niet zeker weet welke dikte u nodig heeft, is het raadzaam om eerst te beredeneren op basis van lengte. Welke lengte wenst u en waarom? Als dat duidelijk is, is de dikte van de draglineschotten beter te bepalen. Hoe zwaarder het verkeer is dat u wenst te dragen met de draglineschotten, des te dikker de draglineschotten moeten zijn. Als u (zeer) zwaar materieel wilt dragen, dan is een stalen frame wenselijk.