Draglineschotten prijzen

Draglineschotten prijzen

Er zijn diverse factoren die de prijzen van draglineschotten bepalen. Factoren die van invloed zijn, zijn de houtprijs, het formaat van de draglineschotten, de stabiliteit van de markt, en de transportkosten.

Stabiele markt

De draglineschottenmarkt is een kleinere, stabiele markt. Er begeven zich relatief weinig spelers op de markt, bijvoorbeeld in vergelijking met kunststof en stalen rijplaten. Doordat de markt stabiel is, gebeurt er ook relatief weinig met de prijzen. Een tijdelijke marketingactie is een zeldzaamheid binnen deze markt. Daarnaast geldt dat de partijen in de markt al jarenlang gevestigde namen zijn. De enige noemenswaardige ontwikkeling is het faillissement in 2012 van Reef Hout (eigenaar van draglineschot.nl). Zij maakten vervolgens een doorstart onder de naam Regge Hout. Alle andere leveranciers van draglineschotten zijn wel solide bedrijven, waarbij weinig met de prijs gebeurt.

Formaat bepaalt de prijs

Een draglineschot is een houtproduct, waarbij het logisch is dat een groter formaat meer hout vereist om het schot te vervaardigen. Daardoor geldt dat een groter formaat dus in de regel ook evenredig duurder is dan een kleiner formaat.
Houtprijs is relevant

Draglineschotten worden gemaakt van diverse soorten hout. De voornaamste en tevens bekendste soort is Azobé. Die soort is bij uitstek geschikt voor draglineschotten vanwege de duurzaamheid en hardheid van het hout. Als een dergelijk product schaarser wordt, dan stijgen daarmee ook de productiekosten van leveranciers van draglineschotten. Logischerwijs wordt er dan een hogere prijs doorberekend. De prijs van Azobéhout is momenteel relatief stabiel, waardoor ook de prijzen van schotten stabiel kunnen blijven.

Keuze voor stalen frame

Als een draglineschot een stalen frame moet hebben in verband met zwaardere toepassingen (bijvoorbeeld een zware kraan), dan zorgt de toevoeging van een stalen frame uiteraard voor hogere productiekosten. Draglineschotten met een stalen frame zijn daardoor duurder dan draglineschotten zonder stalen frame.

Direct prijzen vergelijken

Geef uw wensen op via het onderstaande formulier. Wij sturen uw prijsaanvraag vervolgens door naar diverse leveranciers van draglineschotten. Zij sturen u dan een vrijblijvende prijsindicatie toe. Zo vindt u eenvoudig de goedkoopste draglineschotten.


Omschrijving wensen

Aanvullende informatie

Uw bedrijfsgegevens