Gebruikte kunststof rijplaten

Gebruikte kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten zijn waardevaste producten. De rijplaten behouden hun waarde na aanschaf, omdat het normaliter duurzame, slijtvaste producten zijn. Het kwaliteitsverschil tussen nieuwe en gebruikte kunststof rijplaten is daardoor beperkt. Rijplaten die vele malen gebruikt zijn in de verhuur zijn in de regel nog kwalitatief vergelijkbaar met nieuwe rijplaten.

Verschil in kosten

Gebruikte rijplaten zijn dus qua kwaliteit interessant, maar uiteraard is de prijs bepalend of u beter voor nieuwe of gebruikte kunststof rijplaten kunt kiezen. Het prijsverschil is meestal enkele tientjes per rijplaat, ten opzichte van nieuwe exemplaren.

Via een leverancier of particulier

U kunt op een groot aantal adressen terecht voor gebruikte rijplaten. Vaak leveren aanbieders van nieuwe exemplaren ook gebruikte rijplaten. Er zijn ook veel verhuurders die rijplaten beschikbaar stellen die voorheen verhuurd werden. Daarnaast kunt u uiteraard via openbare platformen zoals Marktplaats ook aan gebruikte rijplaten komen, maar daar kleven nadelen aan.

Het eerste probleem is dat u het transport zelf moet organiseren. Het tweede probleem is dat u (in tegenstelling tot aanschaf bij een leverancier of verhuurder) niet de zekerheid hebt dat de rijplaten niet verduisterd zijn. Omdat het prijsverschil tussen gebruikte kunststof rijplaten via Marktplaats en via een leverancier zo beperkt is, is het daarom raadzaam om gebruikte rijplaten enkel via leveranciers en verhuurders aan te kopen.

Aanbieders van gebruikte rijplaten vergelijken?

Vergelijk via onderstaand formulier leveranciers van gebruikte kunststof rijplaten. Vier aanbieders sturen u daarna een gratis offerte.


Omschrijving wensen

Aanvullende informatie

Uw bedrijfsgegevens