Kunststof rijplaten kosten

Kunststof rijplaten kosten

Er zijn inmiddels een groot aantal aanbieders van kunststof rijplaten. Alle leveranciers en verhuurders hanteren verschillende tarieven per rijplaat. Daarnaast verschillen de transporttarieven. In sommige gevallen wordt er een standaard transporttarief gerekend. In andere gevallen betaalt u voor de afstand. Een kostenbesparend middel is het zelf afhalen van de kunststof rijplaten, maar in dat geval moet u wel beschikken over een vervoersmiddel waarmee rijplaten van 3 of 4 meter lang vervoerd kunnen worden.

Kosten huur

De kosten van de huur van kunststof rijplaten worden in de regel berekend op basis van een tarief per rijplaat per dag. Sommige verhuurders kiezen voor verhuur op basis van weektarieven, anderen rekenen daadwerkelijk per dag. Het huurtarief is afhankelijk van het formaat van de rijplaat. Bij het meest standaard formaat (300 x 100 x 2 cm) betaalt u in de meeste gevallen tussen de 0,50 euro en 1 euro per kunststof rijplaat per dag. Daar komen de transporttarieven nog bij, indien u de rijplaten niet zelf komt afhalen. Een ruwe indicatie van de prijs van transport is 100 tot 200 euro.

Kosten koop

Uiteraard geldt ook bij koop dat u kunt besparen op transportkosten door de rijplaten zelf af te halen. Toch kiezen de meeste bedrijven voor bezorging op locatie. De besparing is nihil als de verkoper van de rijplaten niet bij uw bedrijf om de hoek gevestigd is. De kosten van de daadwerkelijke rijplaten is ook bij koop geheel afhankelijk van het formaat. In de regel geldt dat hoe groter de afmeting is, des te hoger het aankoopbedrag is. Bij de meest standaard afmeting (300 x 100 cm) is de gemiddelde aanschafwaarde 105 / 115 euro.

Als u kiest voor gebruikte rijplaten, dan ligt de aanschafwaarde uiteraard lager. In veel gevallen zijn gebruikte rijplaten kwalitatief gelijkwaardig aan nieuwe rijplaten. Er zijn veel leveranciers van kunststof rijplaten die naast nieuwe rijplaten ook gebruikte exemplaren kunnen leveren. Het is raadzaam om een leverancier te verkiezen boven een aankoop op een platform als Marktplaats, omdat de tarieven meestal vergelijkbaar zijn, maar de leverancier vaak kan garanderen dat het goede rijplaten zijn die geheel in orde zijn.

Vergelijk de kosten van kunststof rijplaten

Als u zeker wilt weten wie de goedkoopste leverancier of verhuurder van kunststof rijplaten is voor uw regio, vraag dan 4 offertes aan via onderstaand formulier. U geeft uw voorkeuren aan en ontvangt binnen korte tijd tot 4 gratis offertes van leveranciers of verhuurders van kunststof rijplaten.


Omschrijving wensen

Aanvullende informatie

Uw bedrijfsgegevens