Tweedehands kunststof rijplaten

Tweedehands kunststof rijplaten

Er zijn diverse manieren om aan tweedehands kunststof rijplaten te kopen. Veel leveranciers van nieuwe exemplaren hebben ook tweedehands rijplaten in hun assortiment opgenomen. Daarnaast zijn er veel (oud-)verhuurders van kunststof rijplaten die besluiten om de kunststof rijplaten niet langer te verhuren, maar in plaats daarvan te verkopen. Bij dergelijke aanbieders kunt u eenvoudig gebruikte platen op de kop tikken.

Goedkoper, maar in beperkte mate

Tweedehands rijplaten zijn uiteraard goedkoper dan nieuwe kunststof rijplaten, maar het prijsverschil is niet enorm. Het scheelt in de regel enkele tientjes per stuk, maar de vraag is of de kwaliteit opweegt tegen de lagere prijs. In sommige gevallen zijn tweedehands rijplaten zeker zo goed als nieuwe rijplaten, maar in sommige gevallen is dat niet zo. Juist als u via een handelsplatform als Marktplaats koopt, dan weet u niet zeker of de kwaliteit van het materiaal (nog) in orde is.

Advies

Indien u per se goedkope tweedehands rijplaten wilt kopen (in plaats van een nieuw product), dan is het advies om die gebruikte kunststof rijplaten bij een daadwerkelijke leverancier of verhuurder te kopen, en niet via Marktplaats en vergelijkbare platformen. Daarmee voorkomt u dat goedkoop duurkoop wordt. Op onze site vindt u diverse namen van goede aanbieders.