Gebruikte stalen rijplaten

Gebruikte stalen rijplaten

Als men aan gebruikte stalen rijplaten denkt, dan komt meestal een beeld van vergeelde oude metalen platen naar boven. In welke staat gebruikte rijplaten verkeren, is uiteraard afhankelijk van de partij zelf. Hoe dan ook telt maar één ding, namelijk dat de rijplaten hun doel dienen. Om die reden kan het interessant zijn om het prijsverschil tussen oude en nieuwe rijplaten te benutten.

Afkomstig uit de verhuur

In veel gevallen zijn gebruikte stalen rijplaten afkomstig uit de verhuur. Aanbieders van stalen rijplaten hebben dan jarenlang platen verhuurd, en besluiten dan een deel van hun rijplaten te verkopen in plaats van te verhuren. In andere gevallen zijn gebruikte rijplaten slechts eenmaal benut. Een bedrijf heeft dan de rijplaten ingekocht voor een eenmalig (maar meestal langdurig) project, waarna de stalen rijplaten weer verkocht worden. In alle gevallen geldt dat zolang de rijplaten nog goed gebruikt kunnen worden, ze sowieso interessant kunnen zijn om aan te kopen.
Gebruikte rijplaten van een leverancier

Als u stalen rijplaten koopt van een leverancier, dan heeft dat in de regel als bijkomend voordeel dat de leverancier de rijplaten geheel voor u kan leggen (omdat het materieel daarvoor aanwezig is). Als u gebruikte rijplaten aankoopt via een platform als Marktplaats, dan komt het vaak voor dat u zelf materieel moet inhuren om het leggen van de platen mogelijk te maken. Dat kan een reden zijn om stalen rijplaten die gebruikt zijn, af te nemen bij een specialist.

Prijs horen voor gebruikte stalen rijplaten?

Er zijn diverse aanbieders van gebruikte exemplaren actief in Nederland. Via onderstaand formulier ontvangt u snel een indicatie van de kosten van vier leveranciers. Zij doen u dan een vrijblijvend aanbod per e-mail.