Stalen rijplaten 600 x 150 cm

Stalen rijplaten 600 x 150 cm

Stalen rijplaten zijn in de regel 4, 5 of 6 meter lang. Rijplaten met een lengte van 6 meter hebben vaak een breedte van 150 cm. Dat maakt stalen rijplaten met de afmeting 600x150 cm tot de grootste stalen rijplaten die in de praktijk veel gebruikt worden. Rijplaten in dit formaat zijn geschikt voor vrachtverkeer. Er bestaan weliswaar grotere platen, maar die zijn slechts bij een handjevol verkopers en verhuurders beschikbaar.

Gewicht en prijs

Stalen rijplaten in het formaat 6000 x 1500 mm (15 mm dik) hebben een gewicht van ruwweg 1080 kg. Gezien het grotere formaat, ligt de prijs per rijplaat in dit formaat aanzienlijk hoger dan bij kleinere rijplaten. Uiteraard dekt u er ook een ruimer gebied mee af, waardoor er minder rijplaten nodig zijn. De prijs voor rijplaten met de afmeting 650 x 150 x 1.8 cm verschilt per aanbieder. Het is raadzaam meerdere aanbieders te bekijken voordat u koopt of huurt.

Leveranciers van 6 meter lange rijplaten

Er zijn diverse leveranciers die 6 meter lange stalen rijplaten leveren in Nederland en Vlaanderen. U vindt overzichten van diverse aanbieders op rijplaten.startpagina.nl. Het is ook mogelijk om prijsvergelijkend te werk te gaan. Dat kunt u doen door een offerte-aanvraag te doen.