Stalen rijplaten dikte

Stalen rijplaten dikte

Stalen rijplaten worden geproduceerd in een groot aantal verschillende maten. Niet alleen de lengtemaat en de breedtemaat wisselen. Ook de dikte kan verschillen. De reguliere dikte van stalen rijplaten is 12 mm tot 20 mm. Meestal geldt dat hoe groter het formaat is, des te dikker de stalen rijplaat is.

Dikte van belang voor draagkracht

Indien u de stalen rijplaten inzet voor zeer zwaar verkeer, dan is het wenselijk dat de platen een aanzienlijke dikte hebben. Bij lichte toepassingen volstaan dunnere diktes. Bij de aankoop of huur van stalen rijplaten is het raadzaam om te informeren of de dikte van de platen volstaat voor het doel waarvoor u de rijplaten wilt inzetten. De stalen rijplaten moeten immers voldoende draagkracht hebben.

Dikte bepalend voor de prijs

Naast het feit dat de dikte de draagkracht bepaalt, heeft de dikte uiteraard ook invloed op de prijs. Immers, hoe dikker een stalen rijplaat is, des te zwaarder hij is, en des te groter de waarde van het staal is. Kortom, hoe dunner de plaat voor u kan zijn, des te goedkoper u (in de regel) uit zal zijn.