Stalen rijplaten prijs | Bekijk prijzen

Stalen rijplaten prijs

De prijs van stalen rijplaten is afhankelijk van het formaat. Grotere en dikkere rijplaten kennen een aanzienlijk hogere prijs. Dat is dan ook logisch verklaarbaar: u kunt er een groter gebied mee afdekken en/of ze bieden meer stevigheid dan kleinere, dunnere stalen rijplaten.

Prijs huur

Als u de rijplaten besluit te huren, dan ziet u dat het verschil in prijs minimaal is tussen de verschillende soorten afmetingen. De afmetingen zijn daardoor minder belangrijk bij huur. Wat de kostprijs echt bepaalt, zijn de transportkosten. De vuistregel bij stalen rijplaten is dat de locatie van de verhuurder bepaalt hoeveel of hoe weinig u kwijt bent aan de huur van de platen. Normaliter betekent een grotere afstand ook direct een hogere huurprijs, al zijn er ook verhuurders die een vaste transportprijs hanteren. Het kan daarom verstandig zijn om meerdere verhuurders vooraf te vergelijken.
Prijs koop

Ook bij het kopen geldt dat de transportprijs impact heeft op de totaalsom. Maar, in tegenstelling tot huur, is de afmeting van de rijplaten grotendeels bepalend voor de prijs die u betaalt. Vaak is de prijs ook evenredig aan het gewicht van een plaat. Het is vanzelfsprekend dat een zwaardere rijplaat meer metaalwaarde heeft, en daardoor sowieso meer kost. De exacte kostprijs wordt bepaald door de leverancier.

Prijzen stalen rijplaten vergelijken

Als u een verhuurder of leverancier van stalen rijplaten zoekt, dan is het om bovenstaande redenen verstandig om aanbieders te vergelijken. Daardoor vindt u de aanbieder die de laagste transportkosten in rekening brengt, en de goedkoopste rijplaten levert.